diumenge, 28 de gener del 2018

SMART GILI, UN PROJECTE TRANSVERSAL

Un dels pilars del nostre Projecte Educatiu és aconseguir que els nostres alumnes es puguin desenvolupar com a persones competents, responsables i compromeses amb el seu entorn, per aquesta raó, el nostre Projecte Transversal vol incentivar la seva curiositat i desplegar els seus talents. Enguany és el tercer any consecutiu que duem a terme un projecte ambiciós que implica la participació de tot l'alumnat d'ESO i l'assessorament, de vegades puntual, dels alumnes de Batxillerat, perquè no podem entendre l'educació, el nostre dia a dia sense la participació i la col·laboració de tots. 
Per això, tot i haver de seguir les rigideses de la programació, el currículum i de les assignatures, veiem en els projectes una possibilitat preciosa i única per aprofundir i conèixer el nostre entorn més immediat d'una manera més dinàmica i engrescadora, perquè gràcies a ells, la motivació, la sensibilització i les ganes de descobrir, cobreixen aspectes fonamentals de la formació dels nostres alumnes.
Els nostres projectes parteixen de la nostra realitat més immediata (Creativitart, el curs 2015-16; Gardeny, el curs 2016-17; i Smart Gili, aquest curs 2017-18) són propostes plantejades  pensant específicament en les característiques i necessitats de l’alumnat del nostre centre.
Durant la realització del projecte interdisciplinari, els nois i noies investigaran i buscaran informació per assolir els objectius que cada grup es posi en l'horitzó. 

Objectius:


  • Motivar l'alumnat
  • Proporcionar autonomia als alumnes
  • Generar curiositat
  • Potenciar la col·laboració
  • Estimular el coneixement


Conceptes clau: 
  • Projecte interdisciplinari
  • Eix transversal
  • Cooperació
  • Motivació

Per què SMART GILI?

Perquè volem fer un projecte que connecti l’alumnat amb el centre i el seu entorn. Volem que els nois i noies siguin més conscients de l’espai on passen la major part de les hores del dia, i que hi tinguin coses a dir per contribuir a millorar-lo, i fer-lo més seu.

En què ens basarem?

Partim de quatre pilars fonamentals: la sostenibilitat, la connectivitat, la innovació i la cohesió social.
Hem pres el model de la Ciutat intel·ligent, per tal que ens serveixi de model a l’hora de traslladar-lo al nostre Projecte.

L’alumnat ha d’arribar a:

Plantejar-se un model sostenible de desenvolupament de centre.
Millorar o incrementar la qualitat de vida al centre (relacions saludables, cohesió social…)
Millorar la gestió del seu talent i les activitats creatives al centre
Aplicar les les noves tecnologies en tots el processos d’elaboració del projecte

Com es concreta el projecte?

Durant les setmanes que es desplegarà el projecte, les aules canviaran la seva fesomia habitual, ja que els nois i noies treballaran en grup i es mouran per diferents espais de l'institut per tal de recollir les dades i materials que necessitin.

Quin és el calendari del projecte?

El projecte s’inicià el 15 de gener i s'allargarà fins al 23 de febrer que serà la data límit de tancament de les tasques i lliurament del producte final. La setmana del 26 de febrer al 2 de març cada grup mostrarà els seu treball a la resta de companys dins l’aula. El dia 7 de març cada curs presentarà les seves propostes a l'equip docent. La setmana de Sant Jordi, es presentaran les propostes a les famílies .


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

TIC-TAC

Passa a passa estem arribant al final del procés del Projecte Smart Gili. Tots hem treballat de valent, aquestes darreres setmanes hem pogut...